Camperonderhoud

Bent u in het bezit van een camper en wilt u uw trots laten repareren of onderhouden dan bent u bij Autobedrijf van den Heuvel aan het juiste adres. Naast het onderhouden en repareren van auto's richten wij ons ook al vele jaren op campers. Het onderhoud van een camper is een specialistisch vak vanwege de frequentie en duur van het gebruik van de camper, naast uiteraard de verschillende functies van het exterieur en interieur van de camper. Wilt u meer weten over onze activiteiten omtrent de camper, neem dan contact met ons op.

Onze werkplaats is geschikt voor de kenmerken en afmetingen van campers, parkeerplaatsen,
toegangswegen, ruimte in de werkplaats en hefbruggen. Permanente voorraad van verbruiksmaterialen en originele onderdelen die het meest nuttig zijn voor vakantievoertuigen speciale procedures om de werkzaamheden te versnellen.

Onze deskundige werkplaats beveelt u de volgende noodzakelijke controles aan, die u uit moet voeren voordat u weer gaat reizen na een lange periode van stalling.

Laat de motorolie en de remvloeistof controleren:

We maken van deze gelegenheid gebruik om u eraan te herinneren dat de onderhoudsbeurt om de 45.000 km (40.000 voor de 2.2 motor) uitgevoerd moet worden. Wij adviseren u echter, als u jaarlijks weinig kilometers rijdt, de motorolie elk jaar en de remvloeistof om de twee jaar te vervangen. Voor de geldigheid van de garantie, is een controle na het eerste jaar van gebruik van je camper niet noodzakelijk, tenzij de kilometerstand bereikt is waarbij een onderhoudsbeurt voorzien is. Vergeet niet dat de aanbevolen olie Selenia WR is of anders een andere SAE 5W-40 olie, volgens de fabrieks standaard.

Controleer de bandenspanning:

Wij adviseren u 5,0 bar voor de voorbanden en 5,5 bar voor de achterbanden voor de Ducato met wielen van 15” en 5,5 bar voor zowel de voor- als achterbanden voor de Ducato Maxi (met wielen van 16”). Pomp de banden niet teveel op: hoewel u een heel klein beetje brandstof zou kunnen besparen, zou u stabiliteit kunnen verliezen en zou het loopvlak van de banden sneller kunnen slijten.

Tevens adviseren wij u de accu los te koppelen als de camper lange tijd stil moet blijven staan. Als je dus de accu tijdens de winter hebt afgekoppeld, sluit hem dan weer aan; het enige dat u hoeft te doen is de klok opnieuw instellen (behalve het eventuele opladen van de accu).